Utisci polaznica

„Iako sam se počela baviti yogom u Yoga Centru Nedžarći tek prije dva mjeseca, već znam da više ne mogu bez yoge. Već mogu potvrditi pozitivan, raznolik i značajan uticaj na moje fizičko i mentalno zdravlje. Spoznala sam važnost opuštanja i „otpuštanja“ pozitivne energije kroz yogu, prvenstveno zahvaljujući našoj posvećenoj i vedroj instruktorici Ameli, punoj razumjevanja i izrazito fokusiranoj na potrebe svojih polaznica – kroz pažljiv odabir vježbi i spremnosti da podijeli dodatne informacije i materijale za svakodnevan rad na sebi. Takođe, dobrom raspoloženju na treningu uveliko doprinose prekrasne ženice-polaznice, uvijek spremne na šalu i razmjenu dobrih iskustava. Jako sam zadovoljna i iskreno preporučujem ovaj Centar svima onima koji žele da s uživanjem, postepeno i bez pritiska, započnu sa redovnim prakticiranjem yoge i usvoje istu kao (zdrav) način života.“

Alma P.Đ.

alma

“Draga moja Amela,

evo, hvala ti sto postojiš, za početak:-).

Nedostajete mi svi mnogo, yoga da ne pričam, nekako sam uletila u neki začarani krug umora, neispavanosti usljed nesanica koje me muče. Mnogo posla, nervoze i onda opet, nespavanje, konstantan umor.. Moram se srediti nekako i krenuti put Sunca, tj.moram krenuti Tebi na časove.

Hvala ti za emailove, hvala što me se sjetite i nadam se ubrzo se vidimo.

Puno te pozdravljam, grlim i iznad svega poštujem i volim ono sto radiš i to što si takva kakva jesi, moja draga učiteljica.

I još nešto hvala ti što si se pojavila da mi pokažeš pravi put do zdravlja, oslobađanja od svega negativnog, produhovljenja itd. …dugo bih mogla nabrajati, od srca ti hvala.”

A l m a B.

almica

“Yoga vježbe i ja

Za sada imam šezdeset i sedam godina i vec oko 60 časova yoga vježbi u Yoga studiju Sarajevo-Nedjarici .

Imam troje , vec odrasle djece i jednu prelijepu unučicu, nadam se takodje, samo za sada. Podršku imam i od mog supruga. Uz to sto sam vlasnik ovih godina , vlasnik sam i koks artritis-a kuka i koljena(J) .

I upravo ta cinjenica mi je obezbijedila upoznavanje sa radostima yoga vjezbi i života sa jogom.Nikada nije kasno !!

A ima i mnogo prednosti – pripadam najmladjoj grupi (:) ) I vjerujte ,osjecam se mngo mladje u grupi u kojoj većini mogu biti baka, doduse nekima i mama ! I zamislite, ravnopravno sa puno mlađim djevojkama vježbam svaki put po sat i pol. Ima to i pozitivan uticaj na sampouzdanje,samosvijesti o svojim potencijalima i mogućnostima.

I nikada ne osjetim umor u toku vježbi , a osjetim dosta toga. Prije svega radost i prijatnu atmosferu u kojoj grupa radi i djeluje.

Na licnom planu planu postigla sam veoma mnogo . Prvi casovi su prolazili sa bolom ( koji je karakterističan za kokjsartrozu), pogotovo u kuku , pa i koljenu. Nekada sam, zbog ovoga, jedva izdržavala vježbe opuštanja početkom časa.

Sada je već bitno drugačije. Rijetko, kada je promjena vemena , osjetim u toku vježbe opuštanja napetosti u koljenu i kuku . A u toku vježbi boli , odnosno napetosti uopšte nema!

Poboljšao se moj opšti fizički status . Osjetim uticaj i na aktivitet u toku svakodnevnog rada i života. Nema više bola u kičmi i ramenom dijelu, sto sam smatrala pratećim stanjem starenja.

Opšti kvalitet mog života je unaprijeđen.

Iako sam penzioner, svakodnevno mogu u punom aktivitetu da radim u cvijetnjaku, vrtu i voćnjaku po tri do četiri časa. Naravno da i to doprinosi oslobadjanju od stresa okolnosti društvenog trenutka u kom živimo.

Kod kuće redovno radim vješbe koje sam naučila kod fizioterapeuta (za kuk i koljeno ) i veoma često ih kombinujem sa vježbama koje radimo na yoga časovima . Vozim kućni bicikl , pomalo šetam. Osvijestila sam značaj aktivnosti i u životu i u ovim godinama.

Sve je doprinijelo, i u ovim godinama, životnoj motivaciji i pozitivnom stavu prem životu, ljudima oko mene …a prije svega zadovoljstvu samim sobom i svojim životom !

Mislim da su ovo najdragocjenijji rezultati !

Uzivam i u opuštajućoj yoga muzici koja nas prati u toku vježbanja. I to ne samo u toku vježbnja. Često i kod kuće uživam u joga opuštajućoj muzici, naravno na You tube-u.

Sa yogom samo nove radosti .”

Radmila C.

radmila

“Draga Amela,

Tačno, nisam dolazila jer mi je sin imao upalu pluća. Danas se spremam na put, tako da me nema ni večeras, a ni petak, jer se kasno vracam s puta😦 Ima jedna narodna izreka za ovu situaciju ” ne da se us.anom do potoka” J ali svakako ne odustajem i očekujem da već sljedeće sedmice dolazim i nadam se da ću biti redovna. Inače, moram ti zaista ispričati koliko mi je značilo pohađanje yoge od aprila-juna posebno za neke nove početke u životu. Imam samo najbolja iskustva i svakako ne mislim odustati, pa te molim da i ti ne odustanaš od mene, jer su mi ove tvoje napomene prijeko potrebne.

Puno lijepih pozdrava i vidimo se vrlo skoro,”

Lejla S.

Lejla

Utisak moje drage polaznice Lidije P. sa sinošnjeg časa yoge

“….kada sam dočla ( nakon časa yoge) nisam imala snage ni volje upaliti računar pa ti tipkam na mob u krevetu. Tijelo hoće mir i jako mu godi sada mirovanje. Glavobolja se od intenziteta 10 spustila do nule!

Počelo je danas oko 14 sati sa udarnom fluktuirajucom intenzivnom boli. Toliko jaka bol da mi se i povracalo. Došla sam na yogu sa velikim upitnikom sta cu uopce napraviti s takvom slabosti u glavi. Ona je htjela mir ( glava), ali se smiriti nije mogla. Um je bio nemiran. Bol nesnosna. Pomislila sam neću moći ništa vježbati. Tada se desili za mene čudo.

Tijelo i njegova inteligencija su preuzeli kontroku nad pokretom i čak i nad umom. On je u vježbanju asana postao sporedan faktor. Tijelo je vidilo sve. Ja sam promatrala sto se dogadja u meni. Od jakog nemira došla sam do mira u tijelu i duši. Bol se nakon vježbi prepolovila da bi pola sata po dolasku kući SASVIM prestala !!

Ostao je blagi lijepi umor tijela i mir u meni, a prije svega u UMU.

Bola više nema. Ostala je pouka. HVALA UČITELJICE. SAMO TAKO NASTAVI.”

i nastavile smo, pa Lidija nakon 3 godine piše ovako: lidka

 

 

Komentariši